Чавес: Обама да се фокусира върху вътрешните си проблеми

Президентът на Венецуела Уго Чавес посъветва колегата си Барак Обама, спечелил втори президентски мандат, да се меси по-малко в делата на другите страни и да се фокусира върху проблемите на съгражданите си.

"В САЩ понастоящем има множество проблеми от икономическо и социално естество. Заради социалното неравенство там населението страда. Страната се управлява от супер елит, който експлоатира всички останали. Ето защо Обама трябва да се съсредоточи върху вътрешните проблеми на управляваната от него страна и по-малко да се меси в делата на другите държави", заяви Чавес пред журналисти в президентския дворец в Каракас, коментирайки отминалите избори в САЩ.

В навечерието на изборите, на които Обама победи републиканския кандидат Мит Ромни, Чавес заяви: "Който и да победи, САЩ няма да изменят външнополитическия си курс. Затова не питаем особени надежди, че можем да станем свидетели на промяна във взаимоотношенията на Вашингтон с останалите държави. Все пак предпочитам Обама пред Ромни - по-симпатичен ми е".


Станете почитател на Класа