Изобретиха шоколадов инхалатор, враг на калориите

В британските магазини скоро ще бъде пуснат за продажба инхалатор, който ще позволи на любителите на шоколада да задоволяват желанието си за тази сладост по всяко време, и то без да натрупват килограми, предаде „Дейли мейл“. Създателите на изобретението, наречено Le Whif, твърдят, че това е първата храна, която се вдишва и позволява на хората да усещат вкуса на шоколад или кафе, като приемат по-малко от 1 калория.
Производителите на инхалатора твърдят, че той ще помогне на хората на диета да се наслаждават на своята любима храна и да задоволяват апетита си, без да се страхуват за килограмите си. Изобретението прилича на червило, в тубичката на което се съдържат стотици милиграми от тънки стърготини от съответния продукт. Всеки Le Whif има достатъчно аромат за 8 до 10 вдишвания и струва 2 лири.
Инхалаторът има модели с вкус на чист шоколад, малинов шоколад и ментов шоколад, както и с аромат на кафе, осигуряващ кофеин, еквивалентен на едно малко еспресо. Автор на изобретението е Дейвид Едуардс, професор в Харвардския университет. Той твърди, че устройството не е направено да измести храната, но може да бъде използвано за улеснение при ядене – в ресторанта например хората ще могат да пробват различни вкусове от менюто, преди да си поръчат основното ястие.

Станете почитател на Класа