От Марс ще разберем тайната на живота

Пътешествие до Марс и разкриване на тайната на дълголетието са научните открития, които ще станат в следващите 50 г. Това прогнозира известният италиански учен Джовани Бинями. Доскоро той оглавяваше Националния институт по астрофизика, отбелязва в. “Република“.
Бинями е оптимист, че след половин век ще живеем по-добре. Той е уверен, че вече се е родило детето, което, като порасне, ще се разхожда на Червената планета. Според Бинями от нея ще разберем тайната на живота - как той се е зародил във Вселената. След време ще бъде прехванат сигнал и за наличие на разум в друга слънчева система. След което животът на всеки от нас ще се измени.
Бинями е привърженик на използването на атомната енергия. Но той разбира, че обществото няма да промени негативното си отношение към нея. Затова прогнозира, че ще бъде избран трети път – дълбоката геотермия, човечеството ще извлича енергия от ядрото на земята. Тогава ще можем да изоставим газа и нефта.
След половин век ще ядем месо, произведено в лаборатории, без да убиваме животни и да замърсяваме околната среда. В 2026 година ще се роди дете, което ще живее 152 г., убеден е италианският учен.

Станете почитател на Класа