Кърмените бебета плачат повече

Жените, станали наскоро майки, трябва да знаят, че е нормално техните бебета да плачат повече, ако ги кърмят, твърдят експерти, цитирани от Би Би Си.
Според учените от Британския съвет за медицински изследвания тази раздразнителност е нормална и въпреки че изкуствено хранените бебета изглеждат по-спокойни, кърменето е за предпочитане. Те се надяват, че ако родителите имат по-реалистични очаквания, придържането към кърменето може да е по-лесно.
Въпреки че е препоръчително бебетата да се кърмят поне до шестмесечна възраст, много майки се отказват по-рано, като често причината за това е тяхното усещане, че само кърмата не е достатъчна за техните бебета, което според учените е отражение на тяхното възприятие, че тази раздразнителност е негативен сигнал. Според експертите обаче тя е естественият начин за бебето да изрази своята нужда към майката и не е причина за тревога. Освен това понякога плачът се дължи на умора, а не на глад. Възможно е също така изкуствено хранените бебета да са толкова спокойни, защото са прехранени. Подобна зависимост се наблюдава и на по-късен етап от живота – хората често намират храненето за успокояващо.

Станете почитател на Класа