Видяха гигантски извънземен кораб, паркиран до Меркурий

Астрономи забелязаха гигантски обект с размерите на планета да се спотайва край Меркурий, а уфолозите по целия свят веднага разпознаха в него огромен космически кораб на извънземни, съобщи „Дейли мейл“.
Обектът наистина се появява изневиделица в последователност от снимки на коронално изхвърляне на маса от Слънцето, направени от телескоп на американската космическа агенция НАСА. Докато слънчевото изригване преминава покрай Меркурий, гигантски кръгъл обект се появява от другата страна на първата планета от Слънчевата система.
Повече от 200 000 интернет потребители са разгледали в сайта за видеообмен YouTube снимките, направени от телескопа „Хелиосферик имиджър-1“. Фотографиите са качени на сайта от човек с потребителско име siniXster, който пише в коментара си: „Обектът е цилиндричен и от двете страни и има някаква форма в средата. Определено ми прилича на кораб, който, естествено, е замаскиран.“
Експертите обаче опариха ентусиазма на уфолозите и обявиха, че в нашата Слънчева система едва ли се крие извънземна раса. Според учените от НАСА обектът е просто страничен ефект при обработването на фотографиите. Снимката от телескопа на Американската космическа агенция е била анализирана от Лабораторията за военноморски изследвания на САЩ. Според инженера от лабораторията Натан Рич „обектът“ всъщност представлява образа на Меркурий от предишния ден. За да са сигурни, че слънчевото изригване ще изпъква, учените сравнили образа с друг, направен предишния ден, и извадили всичко, което се появява два пъти. В този процес звездите се елиминират лесно, но движещите се обекти, като планетите например, се премахват по-трудно. „Учените просто не са успели да извадят образа на Меркурий. Проблемът е, че когато се опитвате да елиминирате нещо, което се движи, пикселите се сливат. Не е възможно това да е извънземен космически кораб с размерите на Меркурий, защото Меркурий е голям колкото нашата Луна и щяхме да знаем за него“, обясни астрономът Хедър Купър.

Станете почитател на Класа