Японец се снима как играе бейзбол със себе си на МКС

Видео, показващо как японският астронавт Сатоши Фурукава играе бейзбол сам на борда на Международната космическа станция, стана хит в интернет, съобщи „Дейли мейл“.
На клипа, качен в YouTube, се вижда как 47-годишният астронавт играе едновременно батер, питчер и кетчер. На записа Фурукава хвърля бейзболната топка бавно в нулевата гравитация и се хвърля в същата посока, за да стигне до края на модула преди нея. После взима бухалка, удря топката и незабавно се отблъсква към нея, за да я хване. След това астронавтът вдига ръцете си във въздуха в знак на триумф и повтаря процеса отначало.
Видеото в YouTube показва, че към края на почти шестмесечния му престой в орбиталната лаборатория Фурукава е бил принуден да измисля доста креативни начини да се забавлява.
Той и двама други астронавти – американец и руснак – се приземиха безпроблемно в Казахстан миналата седмица след рекордно дълъг за японски астронавт престой на МКС. След пристигането си на МКС през юни той сподели в Туитър, че пътуването му се е отразило зле. „Хвана ме космическата „морска“ болест“, написа Фурукава в микроблога си.
Преди да стане астронавт през 2001 г., японецът е бил лекар в Токио и е работил в болници до 1999 г., когато решава да премине подготовка за космически мисии, припомня изданието.

Станете почитател на Класа