Google Maps показа тайнствени обекти в китайската пустиня

Тайнствени плетеници от бели линии в китайската пустиня накараха хората по света да гадаят кой ги е направил и защо. Нови снимки, появили се в Google Maps, показват неидентифицирани гигантски структури в пустинята Гоби, съобщи „Дейли мейл“.
Една от тях разкрива заплетена мрежа, направена от на пръв поглед огромни метални перфектно оформени линии. Мистериозният обект е разположен върху площ с дължина повече от 1,6 км и ширина над 900 метра.
Има предположения, че линиите са били създадени, за да се виждат от Космоса. Според хипотезата с помощта на линиите и кръговете китайците биха могли да правят опити да влязат в контакт с извънземни. Подобно твърдение често се прави и за рисунките в Наска в пустинята Атакама в Перу. За тези линии също се казва, че са проектирани да се виждат от Космоса и дори че са създадени заради евентуални посещения на извънземни.
За да е още по-голяма интригата, китайските рисунки са разположени в район, който Китай е използвал за разработване на военни, космически и ядрени съоръжения. Всъщност мястото е на около 150 км от Цзюцюан, където се намират централата на китайската космическа програма и площадките за изстрелване. Някои интернет потребители дори решиха да припокрият една от странните плетеници с различни американски градове, опасявайки се, че зад тях може да се крие зловеща военна цел. Други посочиха, че ако Китай иска да нападне град в САЩ, няма да има нужда от тренировъчна карта в пустинята за тази цел.
Онова, което допълнително подклажда мистерията, е трудността да се определи от какво точно са изработени плетениците – дали са боядисани върху повърхността, или са прокопани. При увеличаването на мащаба на някои снимки обаче се забелязват изгорели камиони, което може наистина да означава, че обектите представляват някакъв вид мишени.
Сред причудливите структури има огромни концентрични кръгове, в средата на които се забелязват самолети и камиони, гигантски, симетрично разположени квадрати и правоъгълна решетка, изпълнена с прави, пресичащи се линии.
Британският експерт по отбрана Тим Рипли сравни структурите в Китай със свръхсекретната база на Пентагона „Зона 51“ в щата Невада, съобщи Нюзру. Съществуването на тази военна база беше официално признато от американските власти едва в края на 90-те години. Според медиите в базата се изпробват най-новите американски изтребители, а според хората, които си падат по конспирациите, там се крият останките от НЛО, разбили се с извънземни на борда през 1947 г. в Розуел, Ню Мексико.

Станете почитател на Класа