Работата вкъщи е по-стресираща от тази в офиса

Никакъв транспорт и задръствания, многобройни почивки за кафе и чай и никаква нужда от официално облекло. Това може би е мечтаната работа за всеки, но се оказва, че работата в вкъщи може да е по-изтощителна, отколкото в офиса, съобщи "Дейли мейл". Това показва проучване с ръководител проф. Тим Голдън от Политехническия институт Ренсълър в Ню Йорк. Въпреки че с развитието на технологиите работата от разстояние е по-лесна от всякога, стресът при хората, работещи вкъщи, е по-голям, отколкото ако работят в офис.
Проф. Голдън е изучавал повече от 300 служители в голяма компютърна компания, като част от тях са работили в офис, а другата са прекарвали доста време, работейки вкъщи. Участниците са били помолени да определят нивото на конфликтите в семейството си и баланса между личен и професионален живот. 4 от 5 човека са посочили, че се чувстват стресирани затова, че не успяват да постигнат перфектния баланс личен- професионален живот, а при работещите вкъщи тази задача става още по-непосилна.
Колкото повече семейните и професионалните нужди са в конфликт, толкова повече хората страдат от изтощение, показва проучването. Въпреки че дистанционната работа цели да намали проблемите, свързани с факта, че човек прекарва много време извън дома си, понякога, за да зареди батериите, всеки трябва да прекарва и време далеч от вкъщи, заключават учените.

Станете почитател на Класа