Белият дом: Няма данни за извънземен живот

Високопоставен служител на Белия дом предприе необичайна стъпка и отрече версията, че се укриват данни за съществуването на извънземен живот, съобщи „Дейли телеграф“.
Фил Ларсън от администрацията на президента Барак Обама обяви, че американските власти не разполагат с доказателства, че извънземни са опитвали да установят контакт с хората. Коментарите на Ларсън бяха в отговор на няколко запитвания, поместени на уебсайта на Белия дом.
„Американското правителство няма доказателства за съществуването на живот извън нашата планета или за това извънземна форма на живот да е правила опит да установи контакт с човешката раса“, обяви Ларсън. В изявлението му се казва още, че няма достоверна информация, която да предполага, че някакви доказателства се крият от обществеността. Той обаче напомня, че възможността да съществува извънземен живот се дискутира и изследва, включително и от няколко мисии на американската космическа агенция НАСА. Много учени и математици са стигнали до извода, че е твърде вероятно сред милиардите звезди във Вселената да има друга планета, освен нашата, на която да има живот. Повечето от тях обаче отбелязват, че вероятността да установим контакт с такава форма на живот е изключително малка, като се имат предвид огромните разстояния.

Станете почитател на Класа