Родените през лятото се затрудняват повече в училище

Децата, родени през лятото, се справят по-трудно в училище, показва изследване сред британски деца, цитирано от Би Би Си.
Според Института за фискални изследвания резултатите в училище на седемгодишните, родени през август, е три пъти по-вероятно да бъдат „под средното“ в сравнение с тези, родени през септември. Родените през лятото е 2,5 пъти по-вероятно да се чувстват нещастни в училище на седемгодишна възраст или да станат обект на тормоз от съучениците си. Те са по-често с ниско самочувствие и е по-вероятно да чувстват, че „не контролират съдбата си“.
Тази разлика не се елиминира, когато дойде време децата да завършат средното си образование. Вероятността учениците, родени през август, да бъдат приети в някой от водещите университети, е с 20% по-ниска. Трябва обаче да се има предвид, че обикновено децата, родени през август, тръгват на училище на по-ранна възраст от тези, родени през септември, което означава, че те са обикновено с почти цяла година по-малки от съучениците си. Експертите смятат, че икономическите последици, пред които са изправени хората, родени през лятото, продължават през целия им активен живот. Изследването е насочено към намиране на начини за справяне с недостатъците на неизгодното положение, в което се намират най-младите в своя випуск.

Станете почитател на Класа