Високоефективни горивни клетки помагат за сигурността на хората

Институтът за алтернативна и възстановяема енергия – „АРЕИ България“ ООД, разработва и изпълнява проекти, съчетаващи предимствата на най-съвременните технологии, заяви пред „Класа“ Петър Папазов, съуправител на компанията. „АРЕИ България“ използва в проектите си продуктите на водещите производители в съответните области и поради това предлага първокласни решения, съчетаващи качество, надеждност и висока възвръщаемост на инвестициите. Компанията работи в тясно сътрудничество с германската компания Smart Fuel Cells Energy (SFC Energy). И предлага на българския пазар цялостни решения за захранване на устройства в сферата на отбраната и сигурността, строителството, промишлеността и бита.
АРЕИ предлага портативен захранващ блок на SFC- JENNY ND Terra, който е надеждно захранване за скрити наблюдателни и портативни, разузнавателни устройства. Този блок е енергийно решение за охрана и наблюдение на широк периметър при всякакъв терен и независимо от външни влияния. Лесно замаскиран или дори заровен, компактният дизайн и безшумната работа превръщат JENNY ND Terra в неоткриваем дългосрочен източник на енергия.
Мобилна система на горивната клетка EMILY 2200 е надеждно средство за захранване на стационарни и мобилни приложения в превозните средства. Интегрираната, EMILY 2200 в тактически превозни средства на полето или в планината, осигурява тихо, постоянно и независимо електрозахранване, обясни Папазов. По думите му клетката работи като сигурен генератор за мобилни устройства, вариращи от радио и друго комуникационно оборудване, прибори за нощно виждане, навигационни устройства и компютри - независимо от времето и климата.
JENNY 600S пък е новата преносима горивна клетка, предлагана от SFC, като тя е ефективна, компактна и лека. Уредът може да зарежда батерии без намеса на потребителя, като устройството си взаимодейства с батериите, без значение къде се намирате. JENNY 600S захранва оборудването, независимо дали се носи, или е оставена да работи самостоятелно, обясниха от „АРЕИ България“.
От компанията са на мнение , че SFC Energy решенията отговарят на международните стандарти за екологичност и сигурност. Технологията, която има спечелени редица награди, позволява на бойците да транспортират значителни количества енергия в много малък обем. С използването на уредите отпада и необходимостта от носенето на резервни батерии, заяви Папазов.
Горивните клетки на SFC Energy работят без отделянето на вредни газове и по този начин се намалява влиянието им върху околната среда. Предлаганите горивни клетки са неоткриваеми на практика и осигуряват безшумна работа. Друг плюс на съоръженията е, че много лесно могат да бъдат интегрирани в съществуващите системи за автономна работа. При тях отпада и необходимостта от честа смяна и така се намаляват разходите за логистика. Комбинирането на интелигентните решения за енергия, JENNY и SFC Power Manager създава най-ефективна енергийна мрежа, обясни Папазов. Комбинирайки двете устройства, могат да се презаредят няколко батерии и да се захранят различни съоръжения едновременно. Решението на SFC Energy създава енергийна мрежа, която осигурява най-много енергия и гъвкавост при минимално тегло. Например за 72-часови мисии, теглото на оборудването на един боец може да бъде намалено с 80%, заяви Папазов. Енергийната мрежа е оперативно съвместима с всички стандарти, а новото оборудване може да се включи само с размяна на един-единствен кабел. От SFC Energy предлагат и уникален хибриден подход за захранване чрез комбиниране на горивните клетки със съществуващите стандартни батерии. Работата на горивните клетки се контролира от комуникационна мрежа и GPS. Това осигурява лек и надежден източник на енергия за оборудването при операции на бойното поле или при охрана на държавните граници и е истинска алтернатива на допълнителните батерии и системите за презареждане.
Повече информация можете да откриете на
www.arei.bg



Устройствата могат да захранват охранителни системи с часове


Чрез уредите могат да се захранват устройства от типа на NYXUS. Това е платформата за наблюдение, съчетаваща бинокъл, топлинен имиджър с лазерен далекомер, GPS и цифров магнитен компас в един компактен корпус. Уредът осигурява отлично измерване чрез използване на интегрирани гониометър и жироскоп за намиране на север.
Таблетът Fieldbook пък осигурява пълна надеждност и мобилност дори и при най-тежките условия. С горивните клетки JENNY, Fieldbook работи над 20 часа само с един резервоар на гориво, без да се изразходват батериите.
Оптичната система MoSiS също може да се захранва с подобни устройства. Тя е много компактна, здрава и лесна за работа, като осигурява цялостен 360 ° мониторинг на околната среда.

Станете почитател на Класа