Бареков напусна bTV

Досегашният водещ на „Тази сутрин“ по bTV Николай Бареков напусна телевизията. На блога на журналиста вчера бе публикуван текст, в който Бареков обяснява, че през последната година зачестили интересни предложения към него от авторитетни медии у нас и в чужбина за продължаване на творческата му дейност. „Познавам добре спецификата на журналистическия занаят, но дойде време и искам да овладея и изкуството да създаваш и управляваш голям проект в медиите“, пише на интернет страницата Николай Бареков. „Взех съдбоносно за мен решение да приема много висок ръководен пост на друго място, а преките ми ръководители от bTV приеха с разбиране и добро отношение... моето желание“, пише още в блога. В публикацията журналистът споделя още, че решението му е било плод на голяма вътрешна борба през последната година и половина, а причината е, че е време Бареков да поеме по самостоятелен път в отговор на вътрешните си журналистически терзания и убеждения за развитието на медиите в глобален мащаб. „Горд съм, че съумях да сляза от вашия екран, когато съм част от най-силния и дълготраен публицистичен проект в историята на нашата телевизия – bTV“, добавя бившето вече лице на „Тази сутрин“.
От bTV разпространиха съобщение, че ръководството на медията благодари на бившия водещ за работата и му пожелава успех. От телевизията обясниха, че скоро ще обявят плановете си за сутрешния блок.
Според източници на „Класа“ Николай Бареков се отказва от мястото си в „Тази сутрин“, за да стане изпълнителен директор на Би Би Ти. Водещият не бе открит за коментар.

Станете почитател на Класа