Facebook ще увеличи персонала си с до 50%

Социалната мрежа Facebook планира да увеличи персонала си с до 50% тази година, като се възползва от излишъка на инженерни кадри на трудовия пазар заради рецесията, съобщи изпълнителният директор на компанията Марк Цукерберг, цитиран от investor.bg. „Никой друг не наема. Това е чудесна среда за нас, тъй като икономиката ни помага”, коментира той.
В интервю за Bloomberg Цукерберг казва, че се опитва да ограничава разходите, за да постигне положителен паричен поток следващата година. През май компанията дори се премести в стара сграда в Пало Алто, Калифорния, която той нарича „бункера” заради неприветливия й вид.
Потребителите на Facebook достигнаха 250 милиона, но сайтът все още трябва да доказва предимствата си пред рекламодателите. Миналата година проучване на IDC показа, че потребителите на социални мрежи са по-малко склонни в сравнение с други уебпотребители да кликват върху реклами или да купуват продукти след разглеждане на търговските послания. Компанията печели от реклама и от система за онлайн плащания на подаръци, които потребителите купуват на сайта. Очаква се приходите на Facebook да са със 70% повече тази година в сравнение с 2008 г., заяви по-рано финансовият директор на социалната мрежа Шерил Сандбърг, а по думите на член от борда на директорите приходите ще са поне 500 млн. долара през 2009 г.

Станете почитател на Класа