70% от тв аудиторията е гледала победата на Маги в Music Idol 3

Васил Иванов

Рекорден пазарен дял – 70%, регистрира финалът на Music Idol 3, излъчен в по bTV в понеделник вечерта. Пикът на интереса към музикалното шоу е между 22:30 – 22:45 часа. Развръзката около обявяването на новия музикален айдъл е проследена от 1,7 млн. зрители.
Надпреварата, спечелена от Магдалена Джанаварова, отбеляза среден рейтинг 18,3% (1,335 млн. аудитория) и среден пазарен дял 53,8%. Това сочат данни на TV Plan/TNS. По същото време БНТ1 излъчи филма „Специалист по всичко“ и късната емисия новини, а Нова тв - „Стани богат“, „Доктор Хаус“ и „Господари на ефира“.
Тричасовото музикално предаване е предизвикало най-голяма активност сред жените на възраст между 25-54 години. Средната гледаемост при тази таргетгрупа е 19%.

Новият музикален идол

21-годишната Магдалена Джанаварова от Велико Търново бе избрана за музикален идол на България и Македония след шестмесечни усилия. Възпитаничката на музикалната академия спечели 59,70% от зрителския вот и така остави македонеца Боян Стойков на второ място. Победителката получи от шефката на „Вирджиния рекърдс“ Саня Армутлиева договор за албум с опция за втори и трети. Кметът на София и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов пък й обеща да финансира дебютния й клип, след което й връчи плакет с герба на София. На финалния концерт Маги изпя първия си сингъл, подготвен предварително от музикалната компания. Песента бе предварително репетирана и от четиримата финалисти. Веднага след края на шоуто новата музикална айдълка гостува в „Шоуто на Слави“ по bTV, където Слави Трифонов й даде съвет да става все по-добър професионалист, а Евгени Димитров – Маестрото похвали певческите й качества. Барабанистът на „Ку-ку бенд“ Венелин Венков пък каза, че Маги не е негов тип като жена. Водещият му зададе въпроса, след като публична тайна е връзката на Венков с победителката в първия Music Idol Невена Цонева.
„Все още не мога да повярвам, че спечелих“, сподели Джанаварова в предаването на bTV „Тази сутрин“ вчера. Според нея очакванията са били Боян да бъде победител. Магдалена каза още, че се е амбицирала да даде всичко от себе си, след като бе елиминирана от Music Idol и върната от журито преди няколко месеца.

Концерт 3 х 60 минути

Големият финал на музикалното шоу по bTV протече в три етапа, като след всеки от тях си тръгваше по един финалист. Първа надпреварата напусна Русина Катърджиева, а след нея - Преслава Мръвкова. На финала оцеляха Маги и Боян, които се състезаваха с една и съща песен, избрана чрез жребий – Don't Stop Me Now на Queen. По случай 30-ия рожден ден на продуцента на Music Idol - Андрей Арнаудов, Коцето Калки пък излезе от огромна торта на сцената. На лайфа бе обявена и сумата, събрана за музикалното образование на незрящата Виктория Димитрова. За една седмица bTV и M-Тel се отказаха от 48 000 лева. С тях Вики ще специализира 1 г. в Холандия.

Из форумите

Мненията за победата на Маги предизвикаха противоречиви отзвуци в официалния форум на Music Idol 3. Минути след финала потребител отвори темата „Musiс Idol 3 – Нагласен! От самото начало бутаха Магдалена напред“, която събра над 250 коментара. „Хората харесват Боян. Не можем да разберем защо толкова държаха Магдалена да спечели?“, пише anvy5. „Магдалена със сигурност не е музикален идол нито на България, нито на Македония и това ще се види само след шест месеца“, предрича Gilgamesh. Според penkov555 Маги е била прехвалена от журито и в това за него има нещо съмнително. Голяма част от феновете коментират, че Джанаварова е спечелила само защото е българка. Kakaobeach пише: „Магдалена не ми бе любимка, но гласувах на финала за нея, защото избрах да гласувам за България“, а македонски юзър с никнейм Perica подкрепя българската айдълка: „Магдалена има страотен глас и тоа е факт, последната песна ја испеа каде, каде подобро од Бојан. Нејзината победа не е незаслужена, а ние ако сакаме да си гледаме наши победници ќе си организираме свое шоу и нема да се влечеме со Србите и со Бугарите“. Студентката-айдълка има и немалко почитатели онлайн. Shinebox например споделя, че това е първата победителка, в която вижда перспектива за успешна кариера в България и в чужбина.

Станете почитател на Класа