„Гугъл“ се отказа от инвестиции в печата

Интернет компанията „Гугъл“, която възнамеряваше да закупи вестник или да помага на изпаднали във финансови затруднения медии, се отказа от тази идея. Това обяви изпълнителният директор на компанията Ерик Шмидт пред „Файненшъл таймс“, цитиран от investor.bg. Без да цитира директно Шмидт, всекидневникът обяснява, че Google е стигнал до извода, че потенциалните обекти за придобиване са или твърде скъпи, или имат прекалено много задължения.
Малко шансове имат и проектите за превръщане на вестници в сдружения с идеална цел, поддържани от фондацията Google.org. По думи на Шмидт такива планове е невъзможно да се реализират, ако няма особено голяма серия от фалити в сектора. Шефът на Google отказва коментар на слуховете, че групата се е интересувала от „Ню Йорк таймс“, но отбелязва, че Дейвид Гефън, съосновател на „Дриймуъркс“, който иска да купи изданието, би се сдобил с „чудесна собственост“.
Миналата седмица „Файненшъл таймс“ и „Уолстрийт джърнъл“ писаха, че Гефън е предложил на инвестиционния фонд Harbinger Capital Partner да купи 20-те му процента от „Ню Йорк таймс“, но офертата е била преценена като твърде ниска.

Станете почитател на Класа