Програма „Христо Ботев“ на БНР издава гласовете на радиотеатъра

В навечерието на 24 май програма „Христо Ботев” на Българското национално радио (БНР) издава мултимедиен диск „Златни гласове на радиотеатъра”, съобщиха от медията. Той е посветен на 75-годишнината на БНР и 70-годишнината на радиотеатъра.
В диска се представят 24 легенди на българския театър, сред които Кръстьо Сарафов, Константин Кисимов, Ирина Тасева, Таня Масалитинова, Нейчо Попов, Георги Парцалев, Константин Коцев, Григор Вачков, Николай Бинев и др. Дискът дава възможност да се прочетат биографиите на артистите, да се разгледат техни снимки от архива на Народния театър „Иван Вазов” и от лични архиви и да се чуят записи от Златния фонд на БНР. Премиерата на „Златни гласове на радиотеатъра” ще бъде на 24 май от 16,30 часа в предаването „Часът на думите”.
В мраморното фоайе пред първо студио ще бъде открита изложбата „Лица” – 15 портрета на 15 личности от българската култура, нарисувани от популярни български творци и предоставени от фондовете на Националната художествена академия, Софийската градска художествена галерия, градската художествена галерия „Станислав Доспевски” – Пазарджик, и галерия „Дебют“.

Станете почитател на Класа