Поли Карастоянова: Държавата е длъжник на туризма

Според Поли Карастоянава, изпълнителен директор на Национален борд по туризъм, държавата е длъжник на туризма, а следващите управляващи трябва да наваксат със закъснението. Тя каза още, че засега е ясен образът на българския туризъм, но само според вижданията на бизнеса, не и на държавата. Карастоянова представи пред делегатите на Петата световна среща на българските медии клипа на Национален брод по туризъм и Би Би Ти за Белоградчишките скали. Кметът на Белоградчик Емил Цанков пък заяви, че се водят преговори феноменът да бъде включен в списъка със защитени обекти на ЮНЕСКО.
98% от туристическия бизнес е частен, каза пък Анелия Крушкова, председател на Държавната агенция по туризъм. Над 35 млрд. евро са инвестирани в туризъм от началото на демократичните промени у нас, уточни още тя. Според нея сега трябва да се направи така, че страната ни да развие също зимния, културния и винения туризъм. За целта трябва да се промени имиджът на страната само като морска дестинация.
24% от медиите зад граница един път месечно споменават България, а 50% от българите зад граница са горди от това, което четат и слушат за родината си. Това са резултатите от анкета, направена от БТА, с хора, които не живеят в България. 56% от акцентите са за посветени на корупцията, 41% - за футбола и спорта. Според 90% от анкетираните страната ни трябва да се рекламира чрез културно-историческото ни наследство. Толкова са и запитаните, които са на мнение, че брандът на България трябва да бъдат Мадарският конник и българската роза.

Станете почитател на Класа