Лаура Чуканов: Доналд Тръмп е искал аз да стана „Мис Америка 2009“

22-годишната Лаура Чуканов се класира четвърта на „Мис Америка 2009“ преди месец, след като вече бе получила короната на „Мис Юта”. Веднага след това към нея заваляха предложения за реклами и участия в големи тв проекти.
За първи път след успехите си Лаура се върна в България. Госпожицата е у нас по покана БТА, а поводът е – положителният имидж на страната ни зад граница. По време на Петата световна среща на българските медии Лаура се съгласи да стане лице на кампанията за Белоградчишките скали.

- Кой те научи на български език. Говориш много добре?
- Мама и татко първо, защото съм родена в България и това беше първият ми език. Заминахме за Щатите, когато бях на 5 години. Там родителите ми работеха много и не се виждахме често, докато растях, но баба и дядо дойдоха да живеят с нас и заради тях говоря български.

- В САЩ имаш ли приятели българи?
- Нямам много. Приятелки сме с една жена, която работи близо до мястото, където живея. Тя е българка и ми е дружка - с нея говоря на български. Иначе нямам много български приятели и приятелки.

- Каква се чувстваш - повече българка или повече американка?
- Американка, защото там е минала по-голямата част от живота ми. Когато съм в България обаче, се чувствам българка и се радвам и гордея, че съм такава. В Щатите на всички им е интересно и се вълнуват, че съм българка, и това ми дава много самочувствие. Обяснявам, че това е много красива страна и че хората са много хубави и красиви.

- На какъв език говорите вкъщи?
- Говорим и на английски, и на български.

- След конкурса „Мис Америка“ получи много предложения за реклами и филми. Какво става с тях, докъде стигнахте?
- След конкурса отидох в Ню Йорк и там Доналд Тръмп ни покани в неговия офис. Каза ми, че много се радва, че съм в първите пет на конкурса и е искал аз да победя. Покани ме да ме представи пред неговата модна агенция, но засега не съм подписвала никакви контракти и няма нищо сигурно.

- Защо?
- Още имам много да мисля с какво искам да се занимавам и да правя в бъдеще. Заради това към модната агенция и телевизиите нямам много интерес, защото в Щатите трябва да започнеш много млада, на 15-16-годишна възраст за такива неща. А аз съм вече на 23 години и нямам опит и време да се занимавам с това.

- А какво ти е интересно и искаш да правиш?
- Работя по благотворителни каузи. Мама е помагала тук на домове за деца сираци. В момента правя организация и целта ще е да свързваме деца от България с техни връстници в САЩ и други държави. Целта е да си пишат и да поддържат културен и информационен обмен.

- Какво е чувството България да се сети за теб, след като ти сама си постигнала този голям успех, а преди това никой да не е знаел за теб в родната ти страна?
- Интересно ми е. Радвам се, че има такъв интерес от това, че съм българка и че съм направила нещо от такава величина в Щатите. И е много хубаво, че българите ми се радват.

По въпроси от медиите

Станете почитател на Класа