20 хиляди охраняват „Евровизия“, Аврамов с минимални шансове за финал

20 хиляди милиционери ще охраняват полуфинала и финала на 54-то издание на „Евровизия“ в Москва. За това съобщава „Интерфакс“, цитиран от lenta.ru. Така песенният конкурс ще бъде по-строго пазен от парада, посветен на Деня на победата 9 май. Тогава по улиците на руската столица охраняваха 13хиляди униформени.
Българският представител Красимир Аврамов трябваше да изпее своята Illusion снощи под номер 11 на първия полуфинал. В него участват 18 държави, а 10 от тях ще се класират до големия финал на 16 май. Според световния букмейкър sportingbet шансовете на България да победи на първата елиминация е 1:1,26. Толкова има и Белгия. Аутсайдерите на групата ни са Андора, Македония и Чехия. С най-големи възможности за победа заложната къща определя Босна и Херцеговина с 1:2,5.
Пак според sportingbet по-голяма е вероятността да не чуем българската песен на 16 май, тъй като шансовете за това са 1:1,36. В обратния случай, ако българската песен Illusion стигне до края на надпреварата в Москва, съотношението е 1:3. Босна и Турция са страните, които почти сигурно ще се изявят на заключителната вечер – съответно с коефицент 1:1,01 и 1:1,015. На първия полуфинал трябваше да има още едно българско присъствие – 9-годишният Ивайло Филипов, съобщи „Дарик“. Според сценария на организаторите бургазлийчето танцува с група талантливи деца на откриването и пя песен на миналогодишния победител Дима Билан.
„Евровизия 2009“ бе открита на 10 май в московския „Манеж“. Премиерът Владимир Путин провери лично, малко преди старта, състоянието на спортния комплекс „Олимпийский“, който ще домакинства на състезанието. За него са акредитирани 2500 журналисти, а в залата на всеки от полуфиналите и финалите се очакват поне по 20 хиляди меломана.
За първи път тази година финалистите няма да бъдат определени само от зрителите, чрез телефонно обаждане или изпращане на SMS, но и от международно жури от музиканти, чийто шеф е Филип Киркоров.
За „Евровизия“ се надпреварват 42 държави, а руснаците обещават да направят най-скъпия и най-грандиозния конкурс в неговата над половинвековна история. Според предварителните разчети състезанието ще се наблюдава от 100 млн. души пред малкия екран, а на сцената на „Олимпийский“ ще има 24 камери.

Станете почитател на Класа