Део излезе последен от VIP Brother 3, Ивайла и сестра й пренебрегнаха финала

След рекордно 10-часово живо предаване в неделя, победител в благотворителния VIP Brother 3 по Нова тв стана телевизионният водещ Део. Той събра гласовете на 68,2% от зрителите на телевизията и получи статуетка, изработена от Вежди Рашидов. Още преди края на предаването в интернет форумите се разпространиха мнения, че победата на Део е предварително уговорена, тъй като той е приятел на продуцента на VIP Brother Нико Тупарев. По този повод пиарът на предаването Владимир Стоев коментира, че това може да бъде проверено и че не вижда смисъл в подобна уговорка, защото победителят не печели нищо за себе си, освен символичната статуетка. На второ място след Део, с 31,8% от гласовете на аудиторията, остана олимпийският шампион Мария Гроздева, а трети бе Тодор Славков. Сумата, която благотворителното шоу успя да генерира от sms-и, обаждания и лични дарения е 1 635 315 лв. Средствата ще бъдат разпределени по равно между осемте каузи, зад които предаването застана. Средният рейтинг на 10-часовото шоу, според данни на TV Plan/TNS е 12,3%, а средният пазарен дял на Нова тв в неделя – 48,6%. Най-много зрители за предпочели VIP Brother във времето между 23:00 и 23:15 часа. Тогава пред екраните са били 1 315 666 души, а рейтингът е бил 18,1%. За сравнение благотворителното шоу на bTV „Великолепната шесторка“ набра 1 869 788.74 лева за децата от скандално известния дом в село Могилино. Предаването продължи само 6 седмици, с по два лайфа, като не само участниците в него, но и телевизията и мобилните оператори се отказаха безвъзмездно. Пикът на финала на „Великолепната шесторка“ пък отчете рекордни пийпълметрични стойности на 21 февруари 2008 г.- 26,2% гледаемост.
До финала на VIP Brother 3 достигнаха Ивайла Бакалова, Део, Софи Маринова, Мария Гроздева, Петя Дикова, Тодор Славков и Ицо Хазарта. От тях първа отпадна бившата „Мис България“. Тя не се появи и в края на живото предаване, когато на сцената излязоха всички участници. От екипа на шоуто обясниха, че Бакалова предпочела да се прибере вкъщи с дъщеря си и да прекара с нея. На финала, два часа след полунощ, отсъства и сестра й Божидара Бакалова, както и първият спецгост в Къщата – Емил Кошлуков.
Независимо, че VIP Brother 3 свърши, съквартирантите ще продължат благотворителните си изяви с 8 концерта под надслов „Всички имаме сърца: За децата на България“. Те ще се излъчват всеки четвъртък и петък от 20:00 часа по Нова тв и ще подкрепят 4 каузи – изграждане на медицински център за рехабилитация на деца с проблеми в развитието, социална програма за работа със семейства със слепи деца и закупуване на нови кувьози за родилните отделения, подкрепа на онкоболни деца и рехабилитация и социална интеграция на деца със специални нужди. Концертите ще се излъчват на живо с отворена телефонна линия за гласуване и сметки за допълнително набиране на средства. Водещ отново ще бъде Ники Кънчев. Ще му асистират различни популярни дисководещи. Освен участниците във VIP Brother 3 в благотворителните концерти ще се включват и други известни личности.

ВИДЕО: Део излиза от къщата

Станете почитател на Класа