Деца от два социални дома и ученици в "Часът на БНТ HD"

Деца от два социални дома и ученици от 63 ОУ от София отново караха кънки на ледената пързалка „Ариана". Те преживяха един незабравим следобед на леда, заедно с треньорката по фигурно пързаляне Цветелина Янкова. Повечето от тях се докоснаха за пръв път до този спорт и въпреки че падаха и ставаха, бяха много доволни.
„За последно децата от дома са ходили на спорт преди около година. Тогава, в подобна кампания, те пробваха да играят тенис. За щастие се намират добри хора, които да им помагат", заяви един от социалните работници от дома „Асен Златаров".
Събитието е част от кампанията на спортния канал на Българската национална телевизия „Часът на БНТ HD. Целта на инициативата е да се популяризира масовият спорт сред подрастващите и да се даде възможност за достъп до различни спортни бази на деца в неравностойно положение.
Тази събота, заедно с децата в неравностойно положение, кънки караха и учениците от 63 ОУ. „Много ни беше интересно, но като цяло футболът е доста по-лесен отколкото кънките", категорични бяха момчетата от училището, които са запалени футболисти.
Заедно с децата на леда беше младата и талантлива певица EVA. За тях тя изпя най-хитовите си песни и всички нейни фенове си тръгнаха с лично послание и автограф.
„С огромна радост подкрепям кампанията на БНТ HD. Щастлива съм, че бях заедно с децата на пързалката и с моите песни ги накарах да се забавляват и усмихват. Това бе един специален момент за мен и за децата в неравностойно положение", каза EVA.
След приключването на зимния сезон, „Часът на БНТ HD" ще продължи и на други спортни бази и терени.

 

Станете почитател на Класа