БНТ отново лидер в първия час на новата година

За поредна година зрителите избраха да посрещнат Новата година с Българската национална телевизия и „Сцена под звездите". Обществената медия е лидер в ефира в часовия пояс между 00:00 и 01:09 часа. Средно 612 хиляди души на територията на страната са празнували пред екрана с концерта от площад „Княз Александър І". Постигнатият рейтинг е 8,8%, с което новогодишното предаване на БНТ 1 води пред следващите в класацията конкурентни телевизии, които постигат съответно – 7% (bTV) и 2,8%(Нова). Празничният концерт бе излъчван едновременно и по сателитния канал БНТ Свят.

За 16-ти път националната телевизия и нейните приятели посрещнаха на открито новата година в центъра на столицата. Събитието се организира съвместно със Столична община. Домакини бяха водещата на БНТ Мария Андонова и актьорът Стефан Щерев. На сцената излязоха обичаните изпълнители Маргарита Хранова, Любо Киров, Калин Вельов и група „Тумбаито", Стефан Вълдобрев и „Обичайните заподозрени". По традиция имаше и български фолклор в изпълнение на ДесиСлава, духов оркестър „Карандила" и Ансамбъл „Чинари".

Според пийпълметричните данни на ГАРБ концертите в празничната програма на БНТ също са привлекли силен зрителски интерес – „Българската Коледа" /5,3%/, шоу спектакълът на дует „Ритон" - „Пътят към твоето сърце" /4%/, „Коледни звезди" /3%/. Сред най-гледаните програми са и концертите на Кичка Бодурова и Николина Чакърдъкова.

 

Станете почитател на Класа