БНТ с нагрaда "Пазител на традициите"

С награда за Медия-пазител на традициите" бе отличен вчера екипът на БНТ 2 за кампанията „Купувам българско". Призът за инициативата, която стартира през м. октомври в подкрепа на българските хранителни продукти, бе връчен на телевизията по време на Петите годишни награди „Пазител на традициите". Наградите се дават на личности, организации и населени места със значим принос в съхраняването и популяризирането на българските традиции и се организират от Асоциация за развитие на изкуствата и занаятите-7

Грамотата бе връчена на директора на Дирекция „БНТ Свят и региони" Екатерина Генова. Тя благодари за отличието, като заяви, че все повече браншови организации се включват в „Купувам българско" и кампанията тепърва ще разгръща потенциала си. До момента над 20 родни компании продават продуктите си със стикера „Купувам българско".

„Тъжно, но факт е, че в Китай консумират повече кисело мляко, отколкото у нас... Затова искам да призова всички българи да търсят в магазините стикера на „Купувам българско" и да консумират родните продукти, произведени от натурални суровини. Длъжни сме да подкрепим родното производство и да бъдем истински пазители на традициите", заяви от сцената Екатерина Генова.

„Връчваме тази награда на националната телевизия в знак на признателност за това, че като обществена медия се ангажира със защитата и популяризирането на българските продукти. С това отличие заявяваме и готовността си да подкрепяме и занапред тази родолюбива инициатива", каза председателят на А.Р.И.З.-7 Пеньо Иванов.

Станете почитател на Класа