Песните от детската "Евровизия" звучат в "Лека нощ, деца"

В 16 издания на любимото детско предаване на БНТ 1 „Лека нощ, деца" ще бъдат представени всички песни, участващи в Детската „Евровизия" 2014.

Стартът ще бъде даден с българските участници в надпреварата на 27 октомври, когато зрителите ще могат да видят невероятното изпълнение на Крисия, Хасан и Ибрахим на песента „Планетата на децата". На 15 ноември в Малта тримата ще се състезават с още 15 участници от Европа, чиито песни ще бъдат излъчени в ефира на БНТ 1 по азбучен ред.

Днес Крисия, която трогна България с таланта си и обедини две големи медии – БНТ и bTV, за да участва в конкурса, ще бъде специален гост в предаването „Още от деня с Димитър Цонев".

Две седмици, след като бе представена пред публика, песента, в чието създаване участва и самата 10-годишна певица, вече се превърна в хит. „Планетата на децата" е съвместен продукт на Слави Трифонов, Евгени Димитров – Маестрото и Ивайло Вълчев. Хасан и Ибрахим акомпанират на Крисия на два рояла, а в инструментала се включва и Плевенската филхармония под диригентството на Йордан Дафов.

Клипът на песента и специално създадената Facebook страница – Krisia,Hasan&Ibrahim., вече се радват на огромен интерес от страна на феновете, които се включиха в популяризирането на видеото в социалните мрежи и следят всяка стъпка на Крисия до финалния концерт в Малта.

БНТ ще излъчи на живо от Валета финала на Детската „Евровизия" 2014 на 15 ноември от 20:00 часа, а събитията около престоя и участието на Криси, Хасан и Ибрахим ще бъдат проследени отблизо от водещата Петя Дикова, която ще изпраща специални материали за bTV.

За „Детската Евровизия 2014"

Мотото на тазгодишния конкурс за детска песен на "Евровизия" е „#together" – „Заедно", а надпреварата ще има благотворителен характер. Част от приходите ще отидат в полза на организацията WorldVision, която се занимава със защита на детските права по света.
България се завръща след две години отсъствие, и ще участва за четвърти път в паневропейската надпревара за деца. През 2007 в детската „Евровизия" се включиха Бон-Бон, година по-късно за първото място се бори Кръстияна Кръстева. Последното участие на български представител бе през 2011 г., когато Иван Иванов изпя песента „Супергерой".

 

Станете почитател на Класа