Държавата дали се е отдръпнала от най-крайните си райони?

В търсене на отговор дали държавата се е отдръпнала от най-крайните си точки, всяка сряда от 22:00 часа БНТ1 ще излъчи документалната поредица „България от край до край". В 8 серии до края на месец октомври националната телевизия ще покаже забравените селища на България и историите на хората, които въпреки забравата са останали в тях.

Репортерът Йордан Димитров, операторът Михаил Врабчев и видеотехникът Кристиян Караиванов стигат до места, където никога не е стъпвал телевизионен екип.

„От една страна държавата се е отдръпнала, факт е, но от друга - там са останали много достойни хора, които са като последни стожери на българското по краищата на България", разкри авторът на документалните филми Йордан Димитров в сутрешния блок „Денят започва". Той припомни думите на архимандрит Василий от Изворския манастир, които няма да забрави – че трябва да сме смирени, но не примирени.

Първият разказ, който ще бъде излъчен тази вечер, е за селата по поречието на река Дунав - Извор, Сланотрън, Гомотарци и Кошава.

Гледайте „България от край до край" всяка сряда от 22:00 часа само по БНТ1!

 

Станете почитател на Класа