„Спри, детето запази!“ продължава с конкурс за есе

Кампанията за пътна безопасност „Спри, детето запази!" на Българската национална телевизия продължава и в навечерието на първия учебен ден. В началото на новата учебна година, когато децата ще се движат още по-активно навън, БНТ отново апелира пешеходци и шофьори да бъдат толерантни на пътя. Всяка година по една класна стая остава празна вследствие на пътно-транспортни произшествия, а мнозина шофьори, когато се качат зад волана, забравят колко уязвими са децата на пътя.

Сега обществената медия ще предизвика фантазията на децата с конкурс за есе, свързано с безопасността на пътя. Всяко дете до 18 години може да участва, като разкаже своите истории, емоции и преживявания на пътя и своите забавни моменти от пътувания с автомобил, колело, или на пешеходната пътека.

В надпреварата могат да участват деца на възраст до 18 години, като есетата трябва да се изпратят на имейл This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. , или по пощата на адрес София 1504, ул. „Сан Стефано"29, от 25 август до 7 септември. Всеки участник трябва да посочи трите си имена, възраст, населено място, e-mail адрес и телефон за контакт с родител (или настойник). Есетата трябва да са с обем до 2 страници, шрифт Times New Roman, размер 12/14.

Получените есета ще бъдат публикувани в секцията на „Спри, детето запази!" в сайта на БНТ www.bnt.bg. Там от 8 до 14 септември ще може да се гласува за всяко едно есе, като на финала зрителският вот ще определи първо, второ и трето място. Победителите ще получат комплект книги с най-добрите детски заглавия на пазара, а първият сред тях - и електронен четец. Децата ще получат наградите си на събитие в рамките на кампанията "Спри, детето запази!", което ще се състои на 15-ти септември в Борисовата градина.

БНТ стартира кампанията „Спри, детето запази!" съвместно със Столична община през 2012 година. Тя бе подкрепена от редица общини в страната, обществени организации, фондации и представители на бизнеса. Множество пешеходни пътеки в близост до училища бяха обновени, а в няколко големи града бяха монтирани над 70 предупредителни пътни знака със слогана „Спри, детето запази!".

 

Станете почитател на Класа