×

Warning

JUser: :_load: Unable to load user with ID: 277

Видин аплодира благотоворителния юбилеен концерт на БНР

Видин аплодира благотворителния юбилеен концерт на БНР. Гостуването на Оркестъра за народна музика с диригент Димитър Христов е част от събитията посветени на 80-годишнината на обществената медия. Проявата премина под надслов „Заедно в радост и беда" в знак на съпричастност и подкрепа за пострадалите от наводненията в цялата страна. Кампанията на БНР се провежда във всички градове, където обществената медия има свои регионални програми.
В музикалното събитие, което се проведе на откритата сцена пред Видинската художествена галерия „Никола Петров", взеха участие обичаните фолклорни изпълнители Янка Рупкина, Володя Стоянов и младата певица Валерия Момчилова. Концертът, с който се отбелязва и 80-годишнината на БНР, бе открит от г-н Герго Гергов, кмет на Община Видин и г-н Огнян Първулов, директор на РРС Видин.
„ Поздравявам Ви с предстоящия юбилей! БНР е медия, която е била винаги близо до хората, която отразява всички събития обективно, точно и своевременно. Пожелавам на целия екип много здраве, все така енергичност, професионализъм и още много успехи", заяви кметът на Видин Герго Гергов. „Нека продължи тази благотворителна кампания. Нека покажем, че сме близо до хората, че сме състрадателни към човешката трагедия".
Директорът на Радио Видин Огнян Първулов подчерта, че БНР като обществена медия и водеща културна институция в България има ангажимента да съхранява и развива българската музика. „С много любов и изключително внимание се отнасяме към българската народна музика. Най-голям принос за опазване и дообогатяване на традицията в родния фолклор има Оркестърът за народна музика на БНР. Концертът на състава е с посланието да направим съпричастни повече наши сънародници към благотворителната кампания на БНР", посочи Огнян Първулов.
Видинчани приветстваха изключително топло и радушно всички музикални изпълнения на емблематични фолклорни песни и хора.

След Благоевград и Видин, Шумен ще посрещне БНР и Оркестъра за народна музика на 13 юли. Проявата е в рамките на националното турне „БНР на 80" и благотворителната кампания „Заедно в радост и беда".
Българското национално радио продължава набирането на средства в помощ на пострадалите при наводненията във всички градове, където обществената медия има регионални програми. В сградата на БНР на бул. "Драган Цанков" № 4 в София, както и в градовете Благоевград, Пловдив, Стара Загора, Бургас, Варна, Шумен и Видин са поставени специални кутии за парични дарения.
БНР подкрепя и кампанията на Българския червен кръст на кратък номер 1466 към всички мобилни оператори чрез изпращане на благотворителни есемеси на цена 1 лев.
###

Станете почитател на Класа