×

Warning

JUser: :_load: Unable to load user with ID: 277

БНР с благотворителен концерт в Благоевград

Българското национално радио проведе среща със слушателите и приятелите на медията в Благоевград под надслов „Заедно в радост и беда". Събитието бе в знак на съпричастност към пострадалите от наводненията в цялата страна.
На централния площад „Македония" бе изградена сцена за благотворителния концерт на Оркестъра за народна музика на БНР с диригент Димитър Христов и гост-солистите Янка Рупкина, Валерия Момчилова и Володя Стоянов. На проявата присъстваха Радослав Янкулов, генерален директор на БНР, Михаела Божидарова, изпълнителен директор на обществената медия, Хелия Чавдарова, директор на „Музикална къща БНР", жители и гости на Благоевград.
Началото на благотворителния концерт бе дадено от Елисавета Каменичка, директор на Радио Благоевград и Валери Смиленов, заместник-кмет на община Благоевград. Под диригентската палка на Димитър Христов прозвучаха емблематични пиеси от репертоара на Оркестъра за народна музика на БНР, както и любими народни песни от Пиринския регион и страната.
Българското национално радио организира национална кампания в подкрепа на пострадалите от наводненията. Обществената медия започна набирането на средства във всички градове, където има регионални програми. В сградата на БНР на бул. "Драган Цанков" № 4 в София, както и в градовете Благоевград, Пловдив, Стара Загора, Бургас, Варна, Шумен и Видин са поставени специални кутии за дарения.

БНР подкрепя и кампанията на Българския червен кръст на кратък номер 1466 към всички мобилни оператори чрез изпращане на благотворителни есемеси на цена 1 лев.

 

Станете почитател на Класа