СБЖ със своя юбилейна пощенска марка

Като част от проявите, посветени на 170-ата годишнина от създаването на родната журналистика и 120-годишната история на организираното журналистическо движение у нас, Съюзът на българските журналисти валидира своя юбилейна пощенска марка. Тя бе представена на тържествено събитие в сградата на Централна поща в столицата от автора й – проф. Тодор Варджиев. Художникът подари оригиналния графичен проект на г-жа Снежана Тодорова – и.д. председател на СБЖ и гл.секретар на Съюза. На церемонията присъства директорът на „Български пощи"  Валентин Петков, както и много журналисти,  гости, любители филателисти.

„Изданието, включва специален печат и юбилейна пощенска марка с номинал от 0.65 лв. и е в тираж от 11.000 броя", посочи шефът на „Български пощи"  Валентин Петков. Той изтъкна заслужения принос и важната роля на журналистите за развитието на българското общество.

От своя страна, г-жа Снежана Тодорова изрази благодарността си към вдъхновения труд на художника проф. Варджиев. „Марката ще бъде исторически спомен от тържествата и честванията, посветени на журналистическото движение в България", каза и.д.председателят на СБЖ по време на церемонията.

Проф. Тодоров Варджиев обясни, че във визията на пощенската марка е съчетал перото на Паисий, писалката на дядо Вазов и микрофона на Петър Увалиев. В марката, която ще промотира журналистическите юбилеи, е втъкан и българският трикольор с идеята да се подсили националния елемент.

След  молебена за здравето на българските журналисти и валидирането на пощенската марка, юбилейните тържества организирани от Съюза на българските журналисти ще имат своето продължение тази седмица. На 18 юни /сряда/ от 19.00 ч. ще се проведе Журналистически събор в салона на театър „София", а на 19 юни /четвъртък/ от 11.00 ч. в сградата на Народното събрание ще бъде открита фотоизложба.

Станете почитател на Класа