×

Warning

JUser: :_load: Unable to load user with ID: 277

БНТ излъчва "Аскеер"

Българската национална телевизия за поредна година ще предава на живо церемонията за най-престижните театрални награди у нас - „АСКЕЕР". От 20:30 часа на 24 май, Деня на славянската писменост и култура, БНТ1 ще излъчи спектакъла пряко от театър „Българска армия". Събитието е под патронажа на министъра на културата – д-р Петър Стоянович и министъра на отбраната Ангел Найденов.
Номинираните ще се борят за престижната награда в десет спектаклови категории и една за съвременна българска драматургия. Призът в последната категория се връчва за десета поредна година.
С най-много номинации – четири, за „АСКЕЕР" 2014, е спектакълът „Ромео и Жулиета" на режисьора Петринел Гочев от Драматичен театър „Рачо Стоянов" – Габрово. В категорията „Най-добро представление" попадат още „Самотният Запад" и „Професия лъжец".
Ивайло Христов и Малин Кръстев от „Самотният Запад" ще премерят сили в категорията за водеща мъжка роля, в която Владо Пенев отново е номиниран за статуетката с ролята си в „Скъперникът". Народният театър се представя с две номинации за водеща женска роля – на Бойка Велкова и на Александра Василева.
В битката влиза и Ивана Папазова с „Глас" на Драматичен театър Пловдив.
Голямата награда „Аскеер 2014" за цялостен принос към театралното изкуство ще бъде връчена на театралния педагог и режисьор проф. Надежда Сейкова.

Гледайте спектакъла по връчването на най-престижните театрални награди от 20:30 часа на 24 май, само по БНТ1!

Станете почитател на Класа