Вики Политова става директор на Нова ТВ

От днес, 21 май, Вики Политова поема поста Главен оперативен директор и заместник-председател на Управителния съвет на Нова Броудкастинг Груп, съобщиха от групата.

В края на миналата година Вики Политова напусна поста председател на управителния съвет и генерален и изпълнителен директор на bTV Media Group. Тя бе работила 14 години в телевизионната група. Миналата година започна интензивната размяна на ръководни мениджърски и журналистически кадри между двете конкуриращи се телевизии, като се стигна до промяна в ръководните екипи и на най-високи нива.

Вики Политова заемаше ръководната позиция в бТВ до идването на Павел Станчев, който зае поста й. Самият Станчев години по-рано бе работил в мениджмънта на Нова ТВ.С Политова от бТВ си тръгнаха директорът на дирекция "Новини и актуални предавания" Люба Ризова и главният редактор на дирекция "Новини" Виктория Бехар. И двете са близки до Политова. Само за една година бТВ се раздели с редица свои лица, които отидоха в конкурентната Нова телевизия. Журналистите Анна Цолова и Виктор Николаев станаха част от екипа на Нова, след това Миролюба Бенатова също напусна и се присъедини към екипа на продуцентската компания "Телеман", която прави предаванията "Дикоff" и "Горещо" по Нова.

Тръгна си и Ани Салич, която също стана част от екипа на Нова.Димитър Цонев напусна предаването "Лице в лице", за да се върне обратно в БНТ.

Същевременно се очаква и знакови фигури и предавания да напуснат Нова ТВ и да се преместят в бТВ. Усилените слухове са за "трансфера" на Сашо Диков и неговото едноименно авторско предаване, като самият журналист не отрича, че има такива разговори.

Двете телевизионни групи са част от големи чужди медийни компании. Групата бТВ е собственост на СМЕ (Central European Media Enterprises), която от своя страна е собственост на американския гигант "Тайм Уорнър" ( Time Warner), а Нова груп - на шведската компания MTG (Modern Times Group).

Двете групи са в конкуренция за разпределение на рекламния пазар, особено след като влиянието в бТВ на водещата фигура в българската реклама Красимир Гергов значително бе свито.

Станете почитател на Класа