×

Warning

JUser: :_load: Unable to load user with ID: 277

Музикалното училище, столична община и БНТ с празничен концерт за 24 май

В Деня на славянската писменост и култура Националното музикално училище „Любомир Пипков", Столична община и Българската национална телевизия обединяват усилията си като организатори на концерт, посветен на светлия празник.

В събитието участват камерният оркестър „Софийски солисти", под диригентството на проф. Пламен Джуров, Формация „Дива река" и „Ева квартет". А учениците от музикалното училище ще закрият тържеството с химна на Св. Св. Кирил и Методий.

„БНТ и нашето училище винаги са имали успешно партньорство. Щастливи сме, че националната телевизия продължава да прави достояние успехите ни" – каза Милка Митева, директор на музикалното училище „Любомир Пипков"

Празничният концерт е на 24 май /събота/ от 12 часа в залата на музикалното училище, с вход свободен. Той ще бъде излъчен същия ден от 20:40 часа по БНТ2 и от 23:45 часа по БНТ Свят.

Проектът е част от Календара на културните събития на Столична община за 2014 г. и се реализира в подкрепа на кандидатурата на София и Югозападен регион за Европейска столица на културата - 2019 г.

Гледайте празничния концерт на 24 май от 20:40 часа по БНТ 2 и от 23:45 часа по БНТ Свят!

Станете почитател на Класа