×

Warning

JUser: :_load: Unable to load user with ID: 277

Discovery Channel показва колко е трудно да управляваш тежкотоварен камион в ”Тираджии в пустошта”

Те карат най-големите камиони в света по едни от най-трудните и самотни магистрали. На 14 май, сряда от 22:00 ч. Discovery Channel среща зрителите с „Тираджии в пустошта". В новата поредица шофьорите от сериала рискуват живота си всеки път, щом застанат зад волана. Работата им ги изправя пред множество трудности и опасности, както и пред тежки професионални и лични предизвикателства. Действието се развива в Австралия - обширният континент, дом на едни от най-труднодостъпните терени, познати на човек. Там тежкотоварните автомобили са основен елемент от поддържането на стабилната икономика на страната като доставят стоки от всякакъв характер. По-дълги от пътнически самолет и по-тежки от танк, тези машини прекарват на пътя седмици при предизвикателни метеорологични условия.
Решителните и смели шофьори се борят с пожари и наводнения, сблъскват се с диви животни и се разминават ежедневно с катастрофи с една-единствена цел - да доставят товара си непокътнат и навреме. Всяко забавяне, грешка или липса на концентрация може да им струва скъпо.
В първия епизод легендарният шофьор Стив Греъм превозва генератори за три милиона долара до изолирана общност в северозападна Австралия. Междувременно шампионът в тежкотоварния превоз Дани Уотс трябва да достави камион за $7,000,000 до мина в Куинсланд, а Блъзи и Ноелийн трябва да прекосят 1200 километра в пустинята, докато стигнат до Алис Спрингс. На границата на централната австралийска пустиня конвой се подготвя за дълъг път по магистралите на Автралия Това се оказва трудно предизвикателство за един от доверените му шофьори на фирмата. Силни дъждове затварят няколко пътни артерии и забавят пътуването. Дали тирът ще докара товара си навреме, или ще стане жертва на лошото време?

Станете почитател на Класа