×

Warning

JUser: :_load: Unable to load user with ID: 277

БНР отбелязва Международния ден на балета със спектакъл

По повод международния ден на балета, Българското национално радио кани своите слушатели на благотворителния детски спектакъл „Палечка" на 30 април от 15 часа в Първо студио на обществената медия.

Организатор на събитието е предаването на БНР за опера, балет, оперета и мюзикъл „Каста дива". По покана на екипа, в Първо студио на Радиото ще гостува младата балетна трупа „Сюиви", която е създадена през 2013 г. от възпитаници на балетната школа „Маша Илиева". През деня те са ученици, студенти, стоматолози, стюардеси, банкери, журналисти, застрахователи, компютърни специалисти, адвокати – все хора сериозни, а вечер обличат балетните екипи и се превъплъщават в приказни герои. Най-малката балеринка е на 5 години, а професионалистът в трупата е хореографката на „Палечка" Мария Гезенчова. Спектакълът е жизнерадостен, направен е с много чувство за хумор, с пъстри и ярки цветове и динамични танци. Замислен е като благотворителен спектакъл в памет на Галина Нигохосян-Николова и като израз на мисията на „Каста Дива" на БНР да потапя в магията на музикално - сценичните изкуства все повече български деца.
В БНР на 30 април ще гостуват малчугани от Дома за деца лишени от родителска грижа в Драгалевци. Входът за публиката е свободен.... с усмивка и с добро сърце! С благотворителния спектакъл „Палечка", БНР и балет „Сюиви" си подават ръка в подкрепа на тези деца и за още една кауза - изграждането на първия в България възстановителен център за деца с онкохематологични заболявания. Всички, които имат желание, могат да дарят средства в специални кутии на входа на Първо студио на Радиото по време на спектакъла или на банковата сметка:
Първа Инвестиционна Банка АД
BIC: FINVBGSF
IBAN: BG59FINV91501314918745
Бенефициент: Сдружение „Деца с онкохематологични заболявания"
Спектакълът „Палечка" ще се предава пряко по интернет радио „Бинар" – www.binar.bg и в сайта на Българското национално радио www.bnr.bg .

Станете почитател на Класа