×

Warning

JUser: :_load: Unable to load user with ID: 277

Вокалната група "Радиодеца" покори френската публика

Със ставане на крака и продължителни горещи аплодисменти бе посрещната песента „Езикът на животните" в изпълнение на Радиодецата на БНР от всички участници в Седмия международен фестивал на изкуствата в гр. Лош, Франция. Мелодията, която представителите на 10 държави от цял свят си припяваха по време на форума, единодушно бе избрана и за песен на фестивала.
Градчето Лош, в централна Франция, събра за седма поредна година участници от 10 държави: Германия, Испания, Италия, Финландия, Полша, Русия, САЩ, Англия, Палестина, Франция. Основната идея на младежкия фестивал е да спомогне за общуването на деца от цял свят, като те представят различни култури и общуват чрез универсалния език на изкуствата. Седемдневните празници се превърнаха и тази година в панорама на постиженията на детското творчество, заради уникалното присъствие на участващите формации, които показаха националната си идентичност в жанровете хорово пеене, театър, танц или визуални изкуства.
Вокалната група на БНР – „Радиодеца" подготви за гостуването си специална програма, изградена от популярни детски и народни песни. Жителите на Лош аплодираха ангелското изпълнение на църковно- славянското песнопение „Тебе поем" - аноним от 13 век и „Детска молитва" от Добри Христов, изпълнени на концерти в двете катедрали на града.
В рамките на фестивала, вокалната група на БНР изнесе седем концерта. Радиодецата разгледаха културните забележителности на региона и имаха емоционална среща с кмета на града. Заради блестящото си представяне, възпитаниците на Илина Тодорова вече са сред трупите, които имат своето запазено място за следващите издания на международното културно събитие.

Станете почитател на Класа