Орлин Павлов разказва за геройският подвиг на дядо си тази събота в „Денят отблизо”

Тази събота от 11 ч. по БНТ 1 през очите на Орлин Павлов ще видите геройския подвиг на дядо му - летецът-изтребител Павел Павлов. Пилотът пеел прекрасно и свирел на акордеон и цигулка, но съдбата, вместо с музикална слава, го издига със самолет във висините, където през 1943 г. посреща своята героична смърт. Заради заслугите си майор Павлов посмъртно е награден за отлична служба, като летец с ордените "Кръст за храброст" и "Кръст с мечове".
Ще видите отблизо Ивет и Луиза Григорови – две красавици в една семейна история. Ще научите има ли мода във вредните храни. В рубриката ни „5 минути София” – „Влизането на руските войски в Столицата”. Японско изкуство на 600 години и неговите символи.
В неделното издание на предаването ще гостуваме на Стефан Данаилов от с. Брестница и неговите големи птици. Ще видите как щраусите ухажват своите половинки и как се берат щраусови пера. Пред Вас ще оживее къщичка от приказките– най-новото забавление за децата в Столицата. Ще разберете и как вашите идеи могат да стигнат до инвеститори от цял свят.
Гледайте „Денят отблизо” на 30 ноември от 11 часа.



Станете почитател на Класа