Добрина Чешмеджиева с втора номинация за приза „Жена на годината”

Топводещата на БНТ Добрина Чешмеджиева за втори път бе номинирана за престижната награда „Жена на годината” на сп. „Грация”. След като през 2010 г. спечели приза в категорията „Тв публицистика”, сега водещата на „Референдум” отново има шанс да грабне първото място.
Категорията на Чешмеджиева е много оспорвана, но тя има всички шансове да надвие конкуренцията. През септември публицистичното предаване „Референдум” навърши пет години. То е едно от най-рейтинговите в ефира на БНТ и уникално с формата си в родния ефир.
Като лице на БНТ наградата „Жена на годината” в категория „Тв програми” е печелила и Мира Добрева, водеща на „Денят отблизо с Мира”.
Още три лица от екрана на националната телевизия са номинирани за наградите на сп. „Грация”. Това са водещата на „Апартаментът” Мартина Вачкова, която ще се състезава за отличието в категория „Тв шоу”, и актрисите Мила Парушева и Лидия Инджова в категорията „Тв актриси”.
Звездата на Мила изгря в най-новия сериал на БНТ „Четвърта власт”, където тя играе репортерката Ирмена. Тя си спечели симпатиите на зрителите с естествената си игра и присъствие на екрана в политическия трилър, който върви в момента по БНТ 1.
Лидия Инджова пък се справи успешно с изключително тежката роля на Лиляна Паница в историческия сериал „Недадените”, посветен на спасяването на българските евреи.
Наградите „Жена на годината” се връчват за осми пореден път от сп. „Грация”. За номинираните може да се гласува онлайн на сайта на изданието http://www.graziaonline.bg/woy/, или чрез sms. Призовете са разделени в общо 12 категории.
Церемонията по връчването на наградите „Жена на годината” 2013 е на 8 декемжри.

Станете почитател на Класа