Нестинари влизат в студиото на „Денят отблизо с Мира”


Семейство нестинари и етнологът Мира Маркова ще гостуват в студиото на съботното издание на развлекателния блок „Денят отблизо с Мира” по БНТ.
Освен хората, които ще разкрият тайните на танца върху гореща жарава, водещата Мира Добрева и екипът й са подготвили още интересни теми за зрителите. Една от тях е посветена на вредата от високите токчета, която ще бъде коментирана на базата на уникално рентгеново изследване.
В рубриката „Семейни връзки” гости са братята актьори Красимир и Веселин Ранкови. И още: кой е Антонио Танов и как се превъплъти той в легендарния Майкъл Джексън. В рубриката „България отблизо” зрителите ще научат повече за живота, нравите и обичаите на банатските българи, които живеят в с. Бърдарски геран.
Неделното издание на „Денят отблизо с Мира” е посветено на темата за тайните общества по-света и у нас. Гости са двама известни българи, посветени в най-високата степен на масонството, които ще разкрият повече за илюминатите, гностиците, масоните и тамплиерите.
Предаването ще разкаже любопитни подробности и за Фестивала на солта в Бургаските солници, както и за благотворителното събитие Вечерта на добродетелите.
Рубриката „5 минути София” ще разкаже за църквата „Света София”, а „България отблизо”: за древния и тайнствен град Мисионис край Търговище.

Станете почитател на Класа