Диляна Гайтанджиева пряко от Сирия

Тази сутрин в „Добро утро, България!“, сутрешния блок на TV7, специалният пратеник на телевизията Диляна Гайтанджиева се включи на живо от столицата на Сирия – Дамаск.
Репортерът Диляна Гайтанджиева и операторът Николай Куманов са единствените български телевизионни журналисти, допуснати в Сирия, за да следят отблизо събитията в най-горещата точка на света. Те ще останат в размирната страна 10 дни.
В страната, където войната продължава повече от две години, комуникациите са затруднени, а достъпът на журналисти ограничен. Пряката връзка за TV7 беше направена с помощта на колегите от Асошиейтед прес, които ни предоставиха точката си за живи включвания в хотел в центъра на Дамаск. Въпреки трудностите, Диляна успя да разкаже за неща, които е научила, благодарение на престоя си там.
Гайтанджиева разказа за зверствата в Сирия - нещо малко известно, но коментирано широко в Сирия. Проблемът не е единствено в използването на химическо оръжие, а в масовите кланета, изнасилвания на деца, използването на деца за войници и вземането им от родителите и използване като жив щит във войната.
Срещите на Диляна Гайтанджиева и Николай Куманов с представители на различни групировки може да гледате в репортажите, които двамата подготвят от Сирия в следващи предавания и емисии новини на TV7. След завръщането си в България, екипът ще подготви и филм за непопулярните страни на тази война.

Станете почитател на Класа