Радио „Веселина” също класира на първо място песента на Таня Скечелиева „Синовете на Пирин”

Песента, която стана емблема на 21-вото издание на „Пирин Фолк” и грабна първото място на фестивала, спечели заслужено и симпатиите на слушателите на радио „Веселина”. Сред 26 авторски песни, участващи в надпреварата, радио „Веселина” избра да награди песента „Синовете на Пирин” на Таня Скечелиева по музика и аранжимент на Игор Трайковски, текст: Пейо Пеев. Вече 21 години радио „Веселина” подкрепя българската авторска и фолклорна музика. Призът на радиостанцията връчи водещата на предаването „ВИП зона” Светлана Кабаиванова по време на третата заключителна вечер на фестивала в Сандански.

11-членното жури на международния фестивал с председател проф. Стефан Драгостинов също отреди първото място на „Синовете на Пирин” на Таня Скечелиева. Певицата е дългогодишен участник на фестивала, но досега не е била награждавана. Второто място комисията определи за песента "Старата механа" в изпълнение на Денислав Кехайов по музика и текст на Никола Ваклинов и аранжимент - Димитър Христов.
На трето място в класирането e песента "Самодивa” на Невена Цонева по музика на Илия Илиев, аранжимент Венелин Венков и текст - Ивайло Вълчев


Радио „Веселина” се излъчва в 20 български града – София, Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора, Ямбол, Хасково, Смолян, Кърджали, Плевен, Видин, Враца, Велико Търново, Благоевград, Кюстендил, Русе, Банско, Петрич, Сандански и Кресна.
През последната една година радиостанцията прибави към портфолиото си още четири честоти – Банско (100,9 МHz), Сандански (105,7 MHz), Петрич (94,1 MHz) и Кресна (92,3 MHz).
„Веселина“ започва да излъчва през 1992 г. в Пловдив. От 10 години насам е на второ място сред национално представените радиостанции. От началото на 2012 г. излъчва попхитове, заедно с попфолк и балканска музика, а слоганът на медията е „Най-добрият микс от песни”.




Станете почитател на Класа