TV7 се разграничава от антисемитското изказване на Мишо Шамара

Във връзка с публикуваното изявление на Американския еврейски комитет относно изказване на рапъра Мишо Шамара, известен и като Биг Ша, TV7 категорично се разграничава от антисемитското му поведение. Рапърът не е лице на телевизията и неговите обидни думи към бившия финансов министър Симеон Дянков не трябва да бъдат свързвани с позиция или отношение на телевизията към еврейския народ. За съжаление, при живо включване директно в ефир, нито интервюиращия, нито телевизията могат да реагират светкавично на реплики на гостa, който говори в ефир.

Съветът за електронни медии се самосезира във връзка с този случай и постанови, че телевизията не носи отговорност и в своя декларация апелира към медиите да се дистанцират от изказвания с враждебна реч и припомни, че Законът за радиото и телевизията (ЗРТ) не допуска внушения за национална, политическа, етническа, религиозна или расова нетърпимост. Личната отговорност за това изказване е на Мишо Шамара, който официално се извини.

„Аз, като личност и като журналист, категорично осъждам всякакви прояви на антисемитско или друго дискриминационно поведение на базата на религия, произход, раса или друг вид различие между хората“, сподели личната си позиция Николай Бареков.

Станете почитател на Класа