Футболна академия Cartoon Network 2013 обяви победителя от България


Победителят във Футболна академия Cartoon Network 2013 е 14-годишният, силно увлечен от футбола, Никола Сид. Неговите изключителни умения спечелиха Аманда Дейвис, журналистката от CNN, която го избра измежду двайсетте полуфиналисти. „Той беше един от малкото, които играеха с топката по време на целия клип и непрекъснато изпълняваше различни трикове – с крака, с глава, седнал, изправен. Определено може да научи на нещо някои от футболните звезди”, сподели Аманда.

Никола, който скоро ще тренира в Лондон заедно с победителите от останалите 7 европейски държави, беше силно развълнуван от добрата новина. “Играя футбол от 4-5 годишен. Харесвам този спорт, защото ми е забавно и печеля приятели. Искам да стана футболист и да играя в професионален отбор като Реал Мадрид, Арсенал, Челси, Манчестър Юнайтед, Милан. За футболната академия научих от приятели, които са участвали миналата година. С тях направихме клипа и го качихме на сайта.
Сега съм супер, ще ходя в Лондон”.

Футболна академия Cartoon Network е общоевропейска лятна кампания, създадена с цел да подтикне децата да бъдат по-активни и да се забавляват, докато спортуват. Децата имаха шанса да демонстрират таланта си на специална интернет страница, като освен за голямата награда – тренировка в Лондон с Лукас Подолски, те имаха възможността да спечелят и различни спортни и други награди.

Можете да видите видеото на победителя на официалния сайт на Футболна академия Cartoon Network (http://www.cartoonnetwork.bg/cn-academy).



*******
За Аманда Дейвис
Аманда Дейвис е спортен журналист CNN International. Откакто се присъединява към CNN през месец април 2012 г., Аманда отразява редица спортни новини в емисията ‘World Sport’, както и в международните новинарски и бизнес програми на медията. Най-много се гордее с интервюто, което взима на живо по CNN от баща си Дейвид Дейвис (бивш изпълнителен директор на FA). Взимала е интервюта още от звездите на Формула 1 Бърни Екълстоун, Шумахер, Луис Хамилтън, Фернандо Алонсо, Марк Уебър и др. Преди да започне работа в CNN Аманда е била водещ и продуцент на Sky Sports News във Великобритания. Била е водеща и на редица предавания по BBC.


Cartoon Network е водещ, детски, телевизионен канал, който представя богата палитра от популярни комедийни и приключенски екшън анимации. Сред хитовите поредици са „Невероятният свят на Гъмбол”, „Бен 10”, „Време за приключения с Фин и Джейк”, „Парк Шоу”, „Star Wars: Войните на клонираните” и „Генератор Рекс”. Можете да изживеете приключението Cartoon Network и чрез уебсайтовете на канала, както и чрез игри, мобилни услуги, VOD и множество лицензирани продукти. След старта си като паневропейски канал през 1993 година, Cartoon Network вече се излъчва на български език в България и предлага локализирани услуги в региона на Европа, Близкия Изток и Африка. Cartoon Network е част от Turner Broadcasting System, компания на Time Warner. Каналът е достъпен в 190 страни и достига до 339 млн. домакинства в света. За допълнителна информация можете да посетите българския уебсайт: http://www.CartoonNetwork.bg



Станете почитател на Класа