Актрисата Диди Живкова: Зрителите ще се забавляват много с "Корпус за бързо реагиране - 2"

Димитрина Живкова, сестра на Христо Живков („Страстите Христови“) беше сред първите, които чакаха английския актьор Филип Диленси на софийското летище. Актьорът участва в българския филм „Корпус за бързо реагиране 2“. Диленси е част от новата трилогия на "Междузвездни войни", както и играе в последния филм на Никол Кидман „Grace of Monaco“.
Снимките  на екшън комедията "Корпус за бързо реагиране" 2 вече започнаха . Първата част TV7 излъчи неотдавна, след като филмът събра 53 хил. зрители пред големия екран.
Продължението е с работно заглавие "Ядрена заплаха". Зрителският успех и любовта на публиката дават увереност на екипа на "Корпус за бързо реагиране" да направят продължение на филма. Освен Васко Мавриков, главен герой и сценарист на "Ядрена заплаха", познат на зрителите и от предаването на TV7 "Баркод", в основно ядро създатели на лентата са режисьорът Станислав Дончев и актьорът Евгений Будинов.
В "Ядрена заплаха" ще видим Диана Любенова, Башар Рахал, Ралица Паскалева (която описва героинята си Дженифър като “жестока мацка”), Мариан Вълев и Китодар Тодоров.
както и екип английски актьори. Очаква се "Корпус за бързо реагиране 2: Ядрена заплаха", да излезе на голям екран до края на годината. Продуцентите от Про Филмс (Pro Films) вече разпространиха в интернет и първия официален тийзър трейлър на филма. Познатите от първата част персонажи Васко, Гецата и Борето (агенти от КБР – “Корпус за бързо реагиране”) отново ще бъдат в центъра на сюжета, но за момента не се разкриват по-конкретни детайли за историята.
Актрисата Димитрина Живкова, също ангажирана в проекта, разкри някои любопитни моменти от неговата реализация.

Диди, какво да очакваме от втората част на „Корпус за бързо реагиране”?
Втората част на „Корпус за бързо реагиране” със сигурност повтаря модела комедия с елементи на пародия. Много по- мащабна е някакси тази част, гонена е динамика и абсурд с една единствена цел - зрителят да се забавлява, да се смее, да разпусне и със сигурност ние го направихме, докато снимаме. Това, което още ще подскажа е че нашият любим корпус спасява света от ядрена заплаха.

Нещо повече за вашата роля? Как се работи с Мавриков и с неговия екип?
Разбира се във втората част, освен главните герои, които са си същите, има и някои нови – къде по-големи, къде по-малки роли. Злодея например е изигран от прекрасния актьор Филип Диленси, а преводачката, която го посреща на летището и превежда на Мавриков, бях аз. С Мавриков се познаваме от доста време, но не се бяхме виждали с години, и както се досещате в периода на чакане до нашата сцена не спряхме да си приказваме, или по-скоро да се надприказваме. Въобще целият екип е страхотен. Това, което със сигурност мога да кажа е, че не ми стигна и че искам още.
Посрещнахте Филип Диленси на летището. Какво си казахте двамата?
Това, което се случи на летището е всичко друго, но не и нормално посрещане. Все пак малко абсурдно е да те посрещнат двама чудаци, да ти пеят народни песни -фалшиво и хилейки се да ти преподават урок по английски. Но нека спрем до тук и зрителите да видят какво и как точно се случи когато филмът е по кината.

Вие сте част от екипа на „Етажна собственост”, една много успешна продукция. Според вас, защо зрителят я харесва? .
Като казвате част от екипа на "Етажна собственост" и ми става много милно. Повечето хора ги познавам от години и всъщност опита ми в киното (макар и не толкова голям) не ме е срещал с по-позитивен, гостоприемен, отворен и весел екип. Ние бяхме като клас в НАТФИЗ. Да се върна на въпроса мисля, защото е позитивен и забавен и по-добре да се посмеем да се подиграем на тези от екрана, отколкото на тези, които срещаме всеки ден по стълбите. .

Разкажете за театралните ви проекти.
Тук ще бъда кратка, уви. Малко след като завърших НАТФИЗ паднаха представленията в Народния театър, където нашият клас имаше шанса да работи. Не знам как се завъртяха нещата, но се откъснах от театъра, а там не е както при филмите да има кастинги. Може би нямам кой знае и какво желание, така си мисля сега, иначе поне бих пробвала, а и вече минаха много години, то там не е като пред камера, не знам дали ще се справя вече....
Какво се случва с Христо Живков, вашия брат, който участвува в суперпродукцията „Страстите Христови”?
Относно брат ми не искам да го коментирам, защото той винаги е странял от медиите и пази личното си пространство и за това ще уважа неговото желание и няма да коментирам.

Тв камерите ви уловиха на протестите в центъра на София. При това – заедно с дъщеря ви Рада. Какво и казвате за тези протести?
За да отговоря на този въпрос се обърнах директно към дъщеря ми Рада, тя е на 4 години и 7 месеца, и я попитах: Какво мислиш за протеста, мамо: "има фонтан, много знамена, свирчици...децата имат в ума хубави неща". А пък преди два дни ми каза, че ме обича, "колкото всички умрели цветя" ... Тя ме учи да гледам отвъд...А и единственият начин да научим децата ни как да отстояват и заявяват позицията си е като им дадем пример




Станете почитател на Класа