Радио Бургас навърши 1 година

Радио Бургас – осмата регионална радиостанция на Българското национално радио /БНР/ навърши една година. На 15 май 2012г., точно в 7:00 ч., експериментално прозвуча сигналът и част от програмата на новото радио. Официалният старт бе даден на 31 май преди една година, с излъчването в ефира на 12- часова собствена програма на честотите 92.5 за Бургас и 91.7 за Южното Черноморие.
Радио Бургас – БНР е третата регионална радиостанция на обществената медия, която бе открита през последните четири години (след Радио София – 2007 г. и Радио Видин – 2009 г.) в условия на финансови рестрикции, и втората в стратегически крайграничен район.
Малкият 20 членен екип на новата медия създава изключително интересно съдържание. Програмната линия е съобразена със спецификата на региона, и е в духа на културните традиции създавани през годините от бургаската бохема – артисти,певци, композитори, поети, писатели, художници.
Броени дни след официалното си откриване в края на месец май 2012 г., екипът на Радио Бургас премина успешно през своето първо кръщение, доказвайки професионализма си в действие. Журналистическите екипи обективно отразиха трагичните събития около атентата на бургаското летище. През годината дойде и значимото публично признание за екипа. Съюзът на българските журналисти /СБЖ/ присъди годишната си награда в категория „Радио“ за 2012/13 именно на Радио Бургас и неговата програмна линия „Булевард Демокрация“, заради стремежа ревностно да отстоява свободата на словото в ефира и професионалните стандарти, като дава трибуна за изразяване на мнения на максимално широк спектър от аудиторията – граждани, общественици, политици.
Радио Бургас – БНР въведе и новинарски емисии на руски и английски език, насочени към чуждестранните гости на родното Южно Черноморие.
От средата на месец юни, Радио Бургас ще излъчва в нова лятна схема. За да отговори на интереса на рускоговорящите туристи от страните на ОНД, предстои нова всекидневна едночасова програма. Новините ще бъдат реализирани съвместно с Радио България. „Към „руския час“ вече има интерес от страна на рекламодатели, туроператори, хотелиери. Лятната схема ще предложи много динамична актуална информация, много настроение с любими бургаски и български хитовете“, информира Мартин Минков, директорът на Радио Бургас .
Пожелавайки „Честит празник“ на колегите си Минков е убеден, че перспективите за развитие на обществената медия на българския югоизток са големи, а хоризонтът - широк, какъвто е и морският хоризонт пред бургаския бряг. За първата си годишнина екипът на Радио Бургас си пожелава здраве, енергия, и професионално упорство в утвърждаването на медията като регионален лидер в радиоефира.

Станете почитател на Класа