БНТ прави „Диспути на колела” в 17 града на България

17 града от цялата страна ще обиколи екипът на БНТ, за да отрази предизборната кампания и да чуе настроенията и мненията на хората в навечерието на изборите. Националната телевизия ще даде възможност на политици от различни партии да влязат в директни двубои на живо и така да спечелят доверието на избирателите.
„Кампанията на колела” стартира на 15 април във Варна в рамките на сутрешния блок „Денят започва”, а водещи на студиата от всички градове ще бъдат опитните журналисти на БНТ Марин Маринов и Марио Гаврилов. Те ще се редуват всяка седмица. В рамките на 50 минути във всяко студио зрителите ще могат да проследят дискусиите между представители на парламентарните и извънпарламернтарните партии и коалиции от Русе, Велико Търново, Плевен, Видин, Смолян, Кърджали, Хасково, Стара Загора, Пловдив, Враца, Перник, Кюстендил, Благоевград, Бургас и Сливен. Последните два дни от кампанията са отделени за София.
Екипът на „БНТ Такси” също ще пътува в градовете из страната, за да чуе гласа на избирателите.
В рамките на кампанията БНТ ще предостави възможност на парламентарните и извънпарламентарните партии да представят и защитят идеите си под формата на клипове, диспути и хроники. Освен стандартните встъпителни и заключителни клипове, националната телевизия предлага като форма на представяне и агитационни клипове с времетраене до 2 минути и 30 сек.
В три дни –22 и 29 април, и 10 май, медията ще излъчи диспути между представители на извънпарламентарните и парламентарните партии и коалиции по различни теми. Часовете на излъчване са 18:30ч. и 21:00ч., а водещи ще бъдат Марин Маринов, Надя Обретенова, Поли Златарева, Аделина Радева, Марио Гаврилов.
Кандидатите за вота ще имат възможност да изложат идеите си и в други форми на предизборна агитация. Това са: “Гласоводител” – тип дискусионна анкета във времето на предаването “Референдум” на 16 и 23 април, “Панорама” – на 19 и 26 април, „Референдум” – на 30 април и 7 май. В новия следобеден информационен блок „Още от деня” в дискусионен формат в две части ще бъдат канени представители на парламентарните и извънпарламентарните политически сили.
Възможност за мажоритарно представяне на конкретен кандидат пък ще има в рубриката “Това съм аз”. В нея в рамките на две минути представителите на отделни политически сили ще могат да представят своя „портрет” и платформа.

Станете почитател на Класа