БНТ с нов декор на Студио 6 и нова визуална опаковка

Българската национална телевизия промени изцяло визуалната опаковка и шапките на предаванията, рекламните си блокове и новинарските емисии. От днес зрителите на БНТ вече могат да видят и новия декор на емблематичното Студио 6, от което се излъчват емисиите „По света и у нас” и спорта.
„Търсихме ефекта на повече светлина, стъкло, пространство, комфорт за водещите и за зрителите”, каза водещият на „По света и у нас” Даниел Чипев. Специално за представянето на новото студио там се събраха и водещите на новинарските емисии.
Новата визуална опаковка на БНТ бе представена от Свобода Михайлова, Началник отдел „Продажби” на БНТ. Тя обясни, че основните акценти от програмата на телевизията – новини, актуални предавания, рекламни заставки, спорт, вече имат нови шапки, в които присъства осъвремененото лого с триизмерен ефект и съответните цветове.
Дизайнът на опаковката е дело на фирма „Криейтив дизайн”, чиито представител Калоян Начев също присъства на презентацията. Той допълни, че проектът е разработен и предаден в готов вид за два месеца.
Освен дизайн, националната телевизия ще предложи на зрителите си и ново съдържание. На 15 април БНТ1 стартира излъчването на най-новия си формат – следобедния информационен блок „Още от деня”. Той ще представя актуални новини, теми и събития от деня чрез репортажи, преки включвания от всички горещи точки на страната и света, коментари на кореспондентите и репортерите на „По света и у нас“ и дискусии с експерти и анализатори в студиото. Предаването ще се излъчва всеки делничен ден от 17:30 до 19:00ч.
Водещи на 90-минутния формат са Милена Цветанска, Поли Златарева и Даниел Чипев, които ще се редуват. В рамките на блока зрителите ще могат да гледат и информационната емисия новини „По света и у нас” в 18:00ч., както и рубриката „Зелена светлина” и по-важното от света на спорта.
По време на предизборната кампания „Още от деня” ще предложи безплатни формати за парламентарно представените и извънпарламентарните политически сили. Така БНТ ще осигури пълна прозрачност на политическите послания.
Предаването ще разчита на обратната връзка със своите зрители чрез социалната мрежа Фейсбук.

Станете почитател на Класа