Телевизионно лято с БНТ

2012-а е годината, белязана от две големи спортни събития – Европейското първенство по футбол в Полша и Украйна и Летните олимпийски игри в Лондон. Klassa.bg научи, че почти два месеца през лятото БНТ ще отдели на големите спортни мероприятия. Месец юни /08.06-01.07.2012 г./ е посветен на футбола, а дисциплините, включени в Летните олимпийски игри, ще радват спортните фенове в края на юли и началото на август /28.07-12.08.2012 г./.
Разнообразна филмова програма за цялото семейство ще забавлява зрителите с филмовото лято по БНТ, съобщиха от обществената телевизия за klassa.bg. Програмата за децата включва емблематични детски сериали като „По следите на капитан Грант”, „Васко да Гама от село Рупча”, но и съвременни български заглавия като детския сериен филм „Магна аура – изгубеният град”, който вече стартира в ефира на БНТ1. Няма да липсват и заглавия от съвременното българско кино, които безспорно доказаха качеството си на световните филмови форуми като „Прогноза” на Зорница София. За почитателите на филмови класики БНТ ще излъчи култовите филми „Оркестър без име”, „Комбина”, „С деца на море”, „Йо-хо-хо”, а специално подбрани качествени заглавия от световното кино като „Вики, Кристина, Барселона”, „Една добра жена” и др. ще очароват зрителите през летните уикенди.
Европейското първенство по футбол и Олимпиадата ще наложат промени в програмната схема на телевизията, като повечето предавания в активния летен сезон ще излязат във ваканция.
Позициониране на предаванията в лятната програмна схема на БНТ:
Евро 2012 - от 8 юни до 1 юли
Олимпиада 2012, Лондон - от 28 юли до 12 август

Станете почитател на Класа