Кристина Арабаджиева е победителката в „България търси талант“

Кристина Арабаджиева е големият победител във втория сезон на „България търси талант”. След напрегнат финал и гласуване зрителите на bTV взеха своето решение – момичето от Асеновград стана безапелационен победител, като разликата в гласовете между нея и Метин Енимехмедов, който според зрителския вот е на второ място, е близо 20 000 гласа.
12 изпълнения, или общо 56 души, се бориха за наградата от 60 000 лв. и титлата „Талант на България”.
На живо в студиото и в подкрепа на талантите сред публиката седяха министърът на културата Вежди Рашидов, актьорите Ваня Цветкова и Калин Сърменов, които по време на същинските кастинги влязоха в ролята на гост-жури, „Мисис България Глоуб 2007“ Марияна Маринова и много други. В първите минути след края на шоуто 12-годишната Кристина беше поздравена по телефона и от победителката в първия сезон на „България търси талант” Богдана Петрова.
„Не очаквах да спечеля, но много се вълнувам, много се радвам”, сподели Кристина минути след като чу името си и бе обявена за „Талант на България”.В този сезон на шоуто за първи път беше връчена и награда за любимец на интернет потребителите. Носители на приза „Web талант на България” са хип-хоп формацията от Разград „Феникс”, които получиха купата лично от Любен Дилов-син с думите: „Огромно благодаря от името на журито и на всички, че сбъднахте мечтата ни на финала на шоуто да има и хип-хоп изпълнение.”
Тежката битка между талантите беше гледана от близо 1 700 000 души. От 20.00 до 22.00 часа телевизионните приемници на близо 60% от зрителите са били настроени на bTV и са гледали грандиозния финал (графика 1, справка на национална база 4+, източник GARB). Близо 12 000 души пък са следили събитията на сцената на „България търси талант” онлайн на страницата на предаването – talant.btv.bg.
Всички номера, поставени на сцената на „България търси талант”, можете да видите на talаnt.btv.bg, а пълните епизоди - на voyo.bg.

Станете почитател на Класа