БТА създава „еМисия Емигрант”

Националната информационна агенция стартира през юни нов информационен продукт, насочен към българските медии в чужбина, съобщиха за „Класа“ от БТА.
Тематично емисията обхваща вътрешни, международни, икономически, спортни новини, специално подбрани и съобразени с интересите на сънародниците ни по света и техните медии. Като обществена медия, информационната агенция цели да предоставя новини за живота на българите, живеещи извън границите на България, както и да ги осведомява за събитията в страната.
Идеята за новата емисия е родена и широко обсъждана на Световните срещи на българските медии, организирани ежегодно от БТА и Асоциацията на българските медии по света. По време на форумите колегите от чужбина многократно декларират необходимостта си да получават актуални, навременни и достоверни новини за случващото се в България. „еМисия Емигрант” ще им даде възможност да използват регламентирано новинарско съдържание и справочна информация с марката БТА.
БТА поддържа активна връзка с над 150 българоезични медии, които се печатат и излъчват в 4 континента. Най-големите от тях информират диаспорите ни САЩ, Испания, Гърция. По последни данни българските емигранти наброяват 2 млн. души.
През летните месеци БТА ще излъчва и още два нови информационни продукта – специализираните емисии „Евро 2012” и „Олимпиада 2012”, които в реално време ще предават новини за Европейското първенство по футбол 2012 в Полша и Украйна и за Летните олимпийски игри в Лондон през юли.

Станете почитател на Класа