Time Warner с отлични резултати

От Time Warner отчетоха през третото тримесечие най-бързия ръст на продажбите за последните четири години. Успехът идва, след като последният филм от поредицата за „Хари Потър“ донесе рекордни финансови резултати за студио Warner Bros.
Постъпленията на компанията са нараснали с 11% до $ 7.1 млрд., като оперативните приходи се увеличават също с 11%, като достигат $ 1.09 млрд.
Главният изпълнителен директор на медийната компания - Джеф Бюкс, посочи, че Time Warner си е поставила за цел да удвои приходите си отпреди три години въпреки трудните икономически условия и сложните технологични промени, като разчита на повишаването на стойността на най-големите си филмови и телевизионни хитове, които дистрибуторите Netflix и Hulu пласират.
"Технологиите и глобализацията увеличават търсенето на висококачествено съдържание“, коментира Джеф Бюкс. "Тъй като правилните бизнес модели се развиват, ние вярваме, че стойността на това съдържание тепърва ще се разраства."
Последният филм за Хари Потър реализира $ 1,3 млрд. приходи, което го прави третия най-печеливш филм в историята, като общите приходи в бокс-офис класацията от франчайз отчитат постъпления от $ 7,7 млрд.
Джеф Бюкс уточни, че киноприходите на Time Warner са скочили с 19%, а оперативната печалба отбелязва рекордни нива от 153%.

Станете почитател на Класа